
Anne Elisabeth Kolseth
Utdannet ved universitetet i Oslo (UIO), med fordypning i Dynamisk teori og metode. Gjennomført flere kurs med fordypning i bl.a Traumer og traumebehandling, Emosjonsfokusert terapi, Mentaliseringsbasert terapi.
Medlem av Norsk Psykologforening.
Erfaring
Jeg har ca 17 års erfaring fra spesialisthelsetjenesten både fra døgnenheter og poliklinikk. De to siste årene har jeg jobbet som privatpraktisende psykolog. Min erfaring favner bredt. Jeg har erfaring med kriseintervenering, utredning og behandling av de fleste typer lidelser, jobbet både individuelt, med gruppe, par, pårørende, og i samarbeid med system og samarbeidsparter.
Før egen privatpraksis, jobbet jeg 11 år i poliklinikk med bl.a utredning av tilstand og behandlingsbehov, samt klinisk med kort - og langvarig samtalebehandling. I tillegg har jeg lang erfaring som veileder av helsepersonell og psykologer i spesialistutdanning.
Gjennom videreutdanning og praksis har jeg både kunnskap om - og lang erfaring med problemstillinger som;
- Ulike livskriser som bla samlivsbrudd, familiekonflikter, sykdom, tap.
- Utbrendthet/stressrelaterte lidelser, der følelse av overveldelse, utilstrekkelighet, energitap, gledestap, søvnvansker og diffuse somatisk plager gjerne følger med.
- Traumerelaterte lidelser. Her kan det både dreie seg om konkrete traumatisk hendelser som påvirker symptom eller funksjon, eller om gjentatte mer eller mindre bevisste opplevelser som har satt sine "spor".
- Angstlidelser, både generell angst med plagsom universell bekymring, men også panikkangst, fobi og tvang.
- Affektive lidelser som depresjon og bipolar lidelse.
- Ruslidelser, der det både er snakk om avhengighet og/eller skadelig bruk med konsekvenser for symptom og funksjon.
- Personlighets-og relasjonelle utfordringer. Mange opplever en forvirrende og komplisert relasjon til seg selv og/eller andre. Men hvor det er grader eller variasjon i opplevd alvorlighet. Identitetsfølelse og tilhørighet til andre berøres ofte også.
- Selvskading og spiseproblematikk som en en mulig konsekvens av et høyt lidelsestrykk, eller som kan ha andre mer ukjente årsaker.
Min erfaring er at uansett kunnskap om egne symptom eller tilstand, er det et grunnleggende menneskelig behov å føle seg sett, akseptert og forstått når det gjelder ens egen unike opplevelse av sin streben. Og at man i behandling forhåpentligvis blir møtt med aksept og empati av en som kanskje ser mer av deg enn du selv. Dette også selvfølgelig når det gjelder dine ressurser.